tiistai 22. toukokuuta 2018

Keltasäärihelosurri ym. pienet tuttavat

Tämä kesä on aivan mahtava, siis kaikenkaikkiaan. Luonto on täynnä uutta  ihmeteltävää, keli suorastaan hellii ja oma kuntokin on kohdallaan, jotta kaiken perässä yrittää pysyä.
Muistanette kun kerroin tuosta kunnianhimoisesta haasteesta tunnistaa ja mieluusti kuvata 1000 lajia tämän vuoden aikana.
No en sentään ala pelkästään pinnoja keräämään, vaan otan vastaan mitä retkillä kohdalle tulee ja tuleehan niitä. Katsotaan mikä on lopputulos sitten aikanaan.
Jo pelkästään uuden oppiminen on innostavaa, porukan kannustus ja pieni kisa yllyttää lisää ja onhan tämä aivan tajuttoman hauskaa.
Ei voi olla hymyilemättä, kun tavailee uusia nimiä. Vai mitä ootte mieltä:

Keltasäärihelosurri


tai kanervakiituri


entäs ristiseppä


tai kyhmykiitäjäinen


Sitten on petokärpäsiä, verimaamehiläisiä, kenttälymykorentoja....Pieniä ja vielä pienempiä, joskin jotain isompaakin saattaa kohdalle sattua. Näistä tuo hämis oli suurin.
Jatketaan tutkimista ja retkeilyä maailma on täynnä uutta ja ihmeellistä.


4 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja mahtavia lajinimiä keltasäärihelosurrista kenttälymykorentoihin! Maailma, johon tällainen pystyhömökulkija harvoin huomaa kurkistaa - saati ketään tunnistaa. Kurkin heitä siis blogistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla luonnon helmoissa on jos jonkinlaista kulkijää ja pörisiää, sen olen yhä uudelleen saanut huomata. Nimet ovat ihan oma lukunsa, miettii millainen ihminen on nuo suomenkieliset nimet kehittänyt. :)

   Poista
 2. Hienosti olet onnistunut kuvaamaan. Kyllä näitä ötököitä kuvissa katsele, ja kiitos tulee lajinimikin muistiin. Luonnossa en näistä tykkää. Tarpeellisia kuitenkin ovat, joka ötökällä on joku tarkoitus, olla vaikka linnun ruokaa ravitsevaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella niillä on oma tehtävänsä, hyödyttömiä on vain vähän. Pikkuhiljaa olen itsekkin oppinut näiden kanssa "toimeen tulemaan" vaikka muksuna pelkäsin kärpästä niin että äiti luuli lähen hengen lähtevän huudosta päätellen. :)

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.