torstai 5. heinäkuuta 2018

Aseman nurkilla

Heinolaan ei enää kulje  kuin tavarajunat silloin tällöin, mutta radanvarrella ja aseman tienoilla riittää liikettä. Alkukesän perhoskarnevaali on laantunut. Kuivuusko lie vienyt liitelijät muualle, kun ei ollut kukkivia kasveja ravintoa antamassa.
Nyt siellä kukkii ja tuoksuu valkomesikkä laajoina alueina ja siitäkös perhoset ja kimalaiset ovat mielissään.


Pietaryrttikin aloittelee jo kukintaansa, mutta on kovasti kirvojen suosiossa.


Tämä kuva om makrolla otettu joten ei ne kirvat noin suuria ole. En oikeastaan edes erottaisi niitä paljaalla silmällä jos olisivat yksitellen.

Kirvat taas ovat mieluista ravintoa pikkuruisille luteille. Ei nämäkään ole muutamaa milliä suurenpia.
Tuo alimmainen ei vielä ole aikuinen, mutta lude siitäkin tulee. Nuo viihtyivät pietaryrteillä, mutta yksi hyvin pikkuinen kaveri asusteli palsternakan kukinnolla. Ihan varma en tuosta kasvista ole, mutta en muutakaan nimeä sille löytänyt.


"maailmassa monta on ihmeellistä asiaa..." Kyllä luonto on  moninainen, enkä ole vieläkään kokenut siitä kuin pintaraapaisun.

Katsellaan ja ihmetellään edelleen, minä odottelen korentojen aikaa ja koetan täydentää sitä 1000 lajin haastetta. En tiedä missä olen menossa, mutta ei sillä ole oikeastaan edes merkitystäkään.
Näen ja koen taas niin paljon enemmän sen myötä.

4 kommenttia:

 1. Ihania ötökkäkuvia! Meillä on kirvoja jopa horsmissa! Odottelen kuivaa keliä, että pääsee ötökkäkuvia ottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensiviikolle on taas luvassa hienoja kelejä sen suhteen. Kirvoja on kyllä todella paljon ja kaikkialla. Odottelen ötökkäkuviasi, ne on aina niin upeita.

   Poista
 2. Meillä on ollut viileitä ja märkiä kelejä viime aikoina. Hyönteiset eivät ole juhlineet. Jospa tästä lämpenisi ja kuivuisi...

  Upeat kuvat!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia kun katselin edellisiäkin postauksiasi, täällä vaan kuumuus ja kuivuus jatkuu ja makroa tarvittaisiin että löytäisin jotain kuvattavaa..sitä pitääkin nyt miettiä jos raskisi ostaa. Hyvää kesän jatkoa

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.