keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Aurinkoisen kevätpäivän hyötylenkki

Kyllä se aurinko jo lämmittää, vaikka pieni tuulenviima paikoin kokeilee voimaansa. Pistäydyin Kymenrannalla pitkästä aikaa katsastamassa mitä joutsenille ym. siivekkäille kuuluisi.
Tuttavallisesti joutsenet tulivat oitis lähelle ja oikein hävetti kun en muistanut tuoda tuliaisia.Pettyneinä kääntyivät pois. Lupasin muistaa seuraavalla kerralla... ihan varmasti.


Onneksi lähelle ilmestyi "leipäsetä" ihana herrasmies joka tuntee nämä upeat linnut hyvin tarkkaan, eroittaa ne toisistaan. On ruokkinut jo useana talvena ja linnut näkevät jo kaukaa hänen tulona ja kiiruhtavat paikalle.


Nätisti ottavat kädestä ruokaa, mutta vain yksi on kuulemma sellainen jota hän voi pikkuisen rapsuttaa päälaelta, muut kavahtavat sivuun.


Kuusi joutsenta oli nyt paikalla, hieman erillään toisistaan, mutta jokainen sai oman annoksensa. Jonain päivänä oli 12 uljasta lintua ollut virralla, mutta arempina pysyttelivät kauempana.
Oli hienoa katsella tuota luottamusta joka heidän välillään vallitsi. Vielä menee jonkinaikaa, ennenkuin rannat ovat jäättömiä ja silloinhan joutsenet nousevat siivilleen ja matkaavat pesintäpaikoilleen.

Ruokaa etsi tämäkin lintu. Kauempaa jo näin varisten nokkivan jotain jäällä. Hieman pelotti eettä sorsa olisi jäätynyt siihen, mutta ohikulkijan heittämä pahvinen kahvimukihan se vaan oli.


Tuo oli päivällä ennenkuin taivas meni pilveen ja nyt lumi lentää vaakasuoraan. Ilmeisesti se kuitenkin on irtolunta jota tuuli pöllyttelee puista ja katoilta.
Taas on menty yksi päivä lähemmäs huhtikuuta. Keväthän tulee ihan liian nopeasti. ;)

5 kommenttia:

 1. Olipa lohdullinen postaus!
  On ihmisiä, jotka muistavat näitä lintuja ja tietävät, että niillä on näin aikaisin keväällä kova nälkä ja tarvitsevat ravintoa pysyäkseen hengissä kylminä öinä.
  Niin hienoja kuvia olit napsinut näistä uljaista linnuistamme.Kiitos!
  Hyvää kevään odotusta sine sulle!

  VastaaPoista
 2. Thank you so much for sharing these wonderful photos, the swans are beatiful birds.
  Winter must be difficult for all birds.
  Warm hugs
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 3. Kauniit linnut ja ihana mies näissä kuvissa.

  VastaaPoista
 4. Joutsen on niin kaunis, osa niistä on näköjään kesyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä täällä talvehtivat joutsenet ovat ruokkijoilleen kesyjä, tuntevat heidät jo kaukaa. Vieraampia kyllä arastelevat.

   Poista

Pidän kommenteista ne ovat blogin suola, mutta valitan anonyymina ei enää voi kommentoida. Syy on roskapostin.